Vergunning

Dakkappel in 1 dag
15 jaar garantie
Maatwerk
Zolderverbouwing

Vergunning

Om een dakkapel te plaatsen op uw woning dient u in sommige gevallen een omgevingsvergunning aan te vragen bij uw gemeente. De regelgeving hiervoor verschilt per gemeente. Neem hiervoor contact op het uw gemeente om te achterhalen welke WABO (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) voor u van toepassing is.

Vergunningsaanvraag via Zolderverbouw Larenstein B.V.

Wij als Zolderverbouw Larenstein B.V. nemen graag de vergunningsaanvraag voor u uit handen. Wij bieden twee verschillende vergunningsaanvraag pakketten aan om ervoor te zorgen dat de vergunningsaanvraag op een juiste en professionele manier aangevraagd wordt.

Richtlijnen voor een vergunningsvrije dakkapel

Iedere gemeente hanteert zijn eigen richtlijnen voor de bouw van een dakkapel op uw woning. De regels die de gemeente stelt heeft betrekking op de grootte, vorm en de plaatsingsplek van de dakkapel. Daarnaast is het mogelijk om vergunningsvrij een dakkapel te plaatsen, mits er wordt voldaan aan bepaalde regels. Wij hebben de nieuwe regelgeving hieronder voor u op een rijtje gezet.

Op het voordakblak of naar een openbaar toegankelijk gebied gekeerd zijdakvlak, mag vergunningsvrij een dakkapel gebouwd worden mits:

  • De gemeente geen eisen heeft gesteld aan het bestemmingsplan ter plaatse;
  • De woning welstandsvrij is;
  • De dakkapel voldoet aan de vergunningsvrije afmetingen;

De vergunningsvrije afmetingen zijn in onderstaande afbeelding geschetst:

Twijfelt u en wilt u toch liever geheel vrijblijvend geadviseerd worden door een van onze adviseurs? Maak dan vrijblijvend een afspraak met ons en een van onze adviseurs.

Geïnteresseerd in onze werkzaamheden?

Vraag een vrijblijvend offerte aan en ontdek de mogelijkheden.