Sleepdakkapel

De oplossing voor schuine daken
Dakkappel in 1 dag
15 jaar garantie
Maatwerk
Zolderverbouwing

Sleepdakkapel

Een dakkapel met een schuin of slepend dak staat ook bekend als een sleepdakkapel. Deze dakkapel kan een harmonieus geheel vormen met de rest van de woning. Een dakkapel met een schuin dak biedt verschillende voordelen ten opzichte van een dakkapel met een plat dak. Het voornaamste voordeel is dat een dakkapel met een schuin dak meer natuurlijk licht in de ruimte laat. Dit komt doordat het dakoppervlak groter is en de ramen zich over een uitgebreider gebied verspreiden. Hierdoor wordt de ruimte helderder en aangenamer om in te vertoeven. Een ander pluspunt van een sleepdakkapel is dat deze er esthetisch aantrekkelijker uitziet. Het schuine dak sluit namelijk beter aan bij de traditionele vorm van het dak, waardoor het beter aansluit op de woning. Als je besluit om een sleepdakkapel te kiezen, is het wel belangrijk om rekening te houden met het volgende:

Vergunning
Het is een vereisten in tegenstelling tot een dakkapel met plat dak om een vergunning aan te vragen voor een dakkapel met schuin dak. Of je nu van plan bent de dakkapel aan de voor- of zijkant van je woning te plaatsen, het plaatsen zonder vergunning is nooit een mogelijkheid.

Kosten zijn aanzienlijk hoger
De kosten voor een dakkapel met een schuin dak liggen doorgaans 10% hoger dan die voor een dakkapel met een plat dak.

Minimale hellingshoek
Voor het plaatsen van een sleepdakkapel is een minimale hellingshoek van 35 graden vereist. Hierdoor is het in sommige gevallen niet mogelijk om een dakkapel met een schuin dak te plaatsen. Dit komt echter niet vaak voor gezien de gemiddelde dakhelling in Nederland ongeveer 45 graden bedraagt.

Brochure aanvragen

Naam(Vereist)
Geïnteresseerd in een traditionele dakkapel?

Vraag een vrijblijvend offerte aan en ontdek de mogelijkheden.

Referenties

Veelgestelde vragen

Voor het installeren van een dakkapel heb je in sommige gevallen een vergunning nodig. De specifieke regels voor vergunningsvrij bouwen kunnen variëren van gemeente tot gemeente.

Ja, wij kunnen de volledige vergunningsaanvraag voor jou afhandelen. Onze gespecialiseerde vergunningsafdeling is goed bekend met de procedures bij gemeenten en kan dit proces efficiënt voor je verzorgen.

Wij plaatsen uw dakkapel binnen 1 dag.

Wij bieden standaard een garantie van 10 jaar op de constructie, zoals gebruikelijk in de markt. Bovendien verstrekken wij ook garantie op andere componenten van de dakkapel. De garantieperiodes voor bepaalde onderdelen zijn gebaseerd op de termijnen die door de leveranciers worden gehanteerd. Welke garantieperiodes van toepassing zijn, hangt af van de keuzes die je maakt tijdens het proces.

Ja! Onze dochterorganisatie Zonnepanelen Larenstein levert zonnepanelen. Zie voor meer informatie de website van Zonnepanelen Larenstein.

Staat je vraag er niet tussen? Bezoek onze FAQ pagina of neem contact met ons op.