Dakkapel met verhoogde nok

Meer ruimte, meer mogelijkheden
Dakkappel in 1 dag
15 jaar garantie
Maatwerk
Zolderverbouwing

Nok verhoging voor meer ruimte in uw woning

Wanneer men meer ruimte in het huis wil creëren, is het laten plaatsen van een dakkapel vaak iets wat al snel in het hoofd opkomt. Er is echter nog een mogelijkheid om meer ruimte in de woning te realiseren en dat kan met behulp van een nokverhoging. Met een nok verhoging zorgt u ervoor dat u niet per se meer ruimte aan de zijkant van het dak, maar juist aan de bovenkant van het dak creëert. Zolderverbouw Larenstein is specialist in het plaatsen van een nokverhoging en helpt u dan ook graag wanneer u iemand zoekt die de nokverhoging moet realiseren. Of u nu gaat voor een dubbele nokverhoging of juist liever een eenzijdige nokverhoging ziet: wij staan voor u paraat!

Wat is een nok verhoging precies?

Voor de mensen die niet exact weten wat we met een dakopbouw met nokverhoging bedoelen, leggen we hier eerst even uit wat een nok verhoging precies is. U kunt een nokverhoging gerust met een dakkapel vergelijken, maar toch is het net iets anders. Beide zaken zorgen er echter wel voor dat u uiteindelijk meer ruimte in uw woning heeft. De nok is het bovenste deel van het dak, oftewel het punt waar beide vlakken van het dak als het ware samenkomen. Wilt u ervoor zorgen dat deze nok wordt verhoogd? Dan heeft u een dakopbouw met nokverhoging nodig. Overigens zijn er veel mensen die er verschillende benamingen aan geven. Een nokverhoging, een dakkapel met nokverhoging of een verhoogde nok zijn echter allemaal dezelfde soort verbouwingen.

Eenzijdige nokverhoging of dubbele nokverhoging

Er zijn verschillende manieren waarop een nokverhoging kan worden gerealiseerd. Zo zijn er bijvoorbeeld de verhoogde nok en de verlengde nok, maar is het eveneens handig om te weten dat er verschil is tussen een dubbele nokverhoging en een eenzijdige nokverhoging. Bij een eenzijdige nokverhoging wordt de dakkapel, u raadt het al, op één zijde van het dak gebouwd. Aan die betreffende kant heeft u vervolgens plots een stuk meer ruimte, waar u bijvoorbeeld een extra (slaap)kamer of een kantoor kunt inrichten. Een tweezijdige of een dubbele nokverhoging is in principe hetzelfde idee, alleen dan gaat het over beide zijden van het dak. Op die manier creëert u meer ruimte over het gehele dak en krijgt u bovendien veel meer lichtinval. Behoefte aan meer informatie over een dubbele nokverhoging of wilt u juist meer weten over de eenzijdige nokverhoging? Schroom niet om even contact met onze specialisten op te nemen!

De voordelen van een nokverhoging bij Zolderverbouw Larenstein

Wellicht denkt u: leuk zo’n nokverhoging, maar wat zijn de voordelen nu eigenlijk? Allereerst realiseert u met een nokverhoging nóg meer ruimte dan met een ‘normale’ dakkapel. Bovendien zorgt een nok verhoging voor een mooiere uitstraling van het huis. Zoals gezegd creëert u zo meer ruimte onder het dak, waardoor er bijvoorbeeld een werk-, speel-, hobby- of slaapkamer kan worden ingericht en bovendien zorgt het voor meer waarde voor het huis bij een eventuele verkoop in de toekomst. Een prettige bijkomstigheid is bovendien dat er direct goed kan worden geïsoleerd.

Zolderverbouw Larenstein is zoals gezegd specialist als het gaat om het plaatsen van een nokverhoging en we steken dan ook graag onze handen voor u uit de mouwen voor het beste eindresultaat. Wij werken enkel met producten en materialen van de beste kwaliteit, om op die manier een fraaie nok verhoging voor u te kunnen realiseren. Kwaliteit en maatwerk is bij ons vanzelfsprekend het meest belangrijk, maar ook aandacht, precisie en service staan bij ons hoog in het vaandel. Heeft u vragen over wat er het beste bij uw situatie past of wilt u weten of u het beste kan kiezen voor een eenzijdige nokverhoging of juist een dubbele nokverhoging? Wij staan altijd voor u klaar om u te voorzien van deskundig advies!

Nok verhoging laten plaatsen? Neem direct contact met ons op!

Gaat u voor meer ruimte in huis en denkt u dat een nokverhoging echt iets is dat in uw situatie past? Vraag dan zo snel mogelijk een offerte bij ons aan, zodat we kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen! Heeft u eerst nog vragen over onze diensten of bent u benieuwd naar wat er in onze brochure staat vermeld? Dan kunt u uiteraard ook eerst nog even contact met ons opnemen. Wij zijn zowel telefonisch (030-2720642) als per mail (info@zolderverbouwlarenstein.nl) bereikbaar en helpen u graag op weg naar de mooiste resultaten!

Brochure aanvragen

Naam(Vereist)
Geïnteresseerd in een traditionele dakkapel?

Vraag een vrijblijvend offerte aan en ontdek de mogelijkheden.

Referenties

dakkapel met puntdak
dakkapel met puntdak

Veelgestelde vragen

Voor het installeren van een dakkapel heb je in sommige gevallen een vergunning nodig. De specifieke regels voor vergunningsvrij bouwen kunnen variëren van gemeente tot gemeente.

Ja, wij kunnen de volledige vergunningsaanvraag voor jou afhandelen. Onze gespecialiseerde vergunningsafdeling is goed bekend met de procedures bij gemeenten en kan dit proces efficiënt voor je verzorgen.

Wij plaatsen uw dakkapel binnen 1 dag.

Wij bieden standaard een garantie van 10 jaar op de constructie, zoals gebruikelijk in de markt. Bovendien verstrekken wij ook garantie op andere componenten van de dakkapel. De garantieperiodes voor bepaalde onderdelen zijn gebaseerd op de termijnen die door de leveranciers worden gehanteerd. Welke garantieperiodes van toepassing zijn, hangt af van de keuzes die je maakt tijdens het proces.

Ja! Onze dochterorganisatie Zonnepanelen Larenstein levert zonnepanelen. Zie voor meer informatie de website van Zonnepanelen Larenstein.

Staat je vraag er niet tussen? Bezoek onze FAQ pagina of neem contact met ons op.