Veelgestelde vragen

Dakkappel in 1 dag
15 jaar garantie
Maatwerk
Zolderverbouwing

Bezoek

Ja, u kunt onze showroom/fabriek in Bilthoven bezoeken. Wij werken op afspraak, zodat we voor iedereen voldoende tijd hebben om wensen en mogelijkheden te bespreken.

Via het formulier afspraak maken kunt u een afspraak in onze showroom/fabriek aanvragen. Onze adviseur neemt contact met u op om een afspraak in te plannen.

Vergunning

Voor het laten plaatsen van een dakkapel heb je in sommige gevallen een vergunning nodig. De specifieke regels voor vergunningsvrij bouwen kunnen variëren van gemeente tot gemeente.

Voor een dakopbouw met een verlegde of verhoogde nok is altijd een vergunning vereist. We staan klaar om je te assisteren bij de vergunningsaanvraag. Onze vergunningsafdeling is gespecialiseerd in dit proces en heeft diepgaande kennis van de procedures bij gemeentes. We helpen je graag hiermee.

Wilt u de aanvraag aan ons uitbesteden, dan betreffen de kosten € 450. Dit is exclusief verplichte legeskosten van de gemeente en eventuele constructieberekening.

Ja, wij kunnen de volledige vergunningsaanvraag voor jou afhandelen. Onze gespecialiseerde vergunningsafdeling is goed bekend met de procedures bij gemeenten en kan dit proces efficiënt voor je verzorgen.

Het aanvragen van een vergunning kan een complex proces zijn, waarbij verschillende partijen en factoren een rol spelen. De doorlooptijd van de vergunningsaanvraag kan variëren van 2 tot soms wel 20 weken, afhankelijk van diverse factoren. Voor meer gedetailleerde informatie, kun je hier klikken.

Montage

Wij plaatsen uw dakkapel binnen 1 dag.

Onderhoud en garantie

Hoeveel onderhoud een dakkapel nodig heeft, hangt af van het type dakkapel. Een dakkapel met kunststof bekleding en kozijnen vereist bijna geen onderhoud. Een houten dakkapel heeft meer aandacht nodig; je moet deze jaarlijks schoonmaken met een lauwwarme doek en eens in de 4 jaar schilderen.

Wij bieden standaard een garantie van 15 jaar op de constructie, zoals gebruikelijk in de markt. Bovendien verstrekken wij ook garantie op andere componenten van de dakkapel. De garantieperiodes voor bepaalde onderdelen zijn gebaseerd op de termijnen die door de leveranciers worden gehanteerd. Welke garantieperiodes van toepassing zijn, hangt af van de keuzes die je maakt tijdens het proces.

Via ons garantie melding formulier kunt u een melding maken van een defect of probleem met uw dakkapel. Onze medewerkers zullen dan contact met u opnemen.

Zonnepanelen

Ja, dat kan! U doet hiermee een duurzame investering. Er zijn wel een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden:

  • De bereikbaarheid van de dakkapel voor onderhoud, controle en werkzaamheden;
  • Het gewicht van de draagconstructie waarmee de dakkapel en het dak van uw woning belast worden;
  • Soorten draagconstructies.

Neem voor meer informatie contact op met onze dochterorganisatie Zonnepanelen Larenstein.

Ja! Onze dochterorganisatie Zonnepanelen Larenstein levert zonnepanelen. Zie voor meer informatie de website van Zonnepanelen Larenstein.

Het komt helaas wel eens voor dat de installatie van zonnepanelen uw dakkapel beschadigt, met bijvoorbeeld lekkage tot gevolg. Als u de zonnepanelen heeft laten plaatsen door onze dochterorganisatie Zonnepanelen Larenstein blijft de garantie op uw dakkapel behouden. De garantie vervalt indien u zonnepanelen door derden op de dakkapel laat plaatsen.

De maximale belasting hangt af van de afmetingen van de dakkapel en of er bijvoorbeeld een airco aanwezig is. We hebben verschillende rekenvoorbeelden voor u uitgewerkt. Neem voor meer informatie contact op met onze dochterorganisatie Zonnepanelen Larenstein.

Kozijn

Er zijn verschillende soorten glas die in dakkapellen kunnen worden gebruikt:

Dubbel glas (HR++ glas): Dit is het meest voorkomende type glas dat wij in het kozijn van dakkapellen gebruiken. Dubbel glas bestaat uit twee glaspanelen met een lucht- of gasruimte ertussen. Het biedt goede thermische isolatie en vermindert warmteverlies. HR++ glas heeft een extra coating om de isolatiewaarde te verbeteren.

Drievoudig glas: Drievoudig glas bestaat uit drie glaspanelen met twee lucht- of gasruimtes ertussen. Het biedt uitstekende thermische isolatie en is zeer energiezuinig. Het is iets zwaarder en dikker dan dubbel glas (HR++ glas).

Casco

Een dakkapel zonder aftimmering wordt casco geplaatst. Dit houdt in dat de dakkapel wind en waterdicht is.

Wanneer u ervoor kiest om uw dakkapel door Zolderverbouw Larenstein af te laten aftimmeren, dan wordt het plafond afgetimmerd met gipsplaten en worden de zijwanden afgetimmerd met MDF platen.

Spreekt onze visie u aan?

Vraag een offerte aan

Geen opdracht staat ons tegen, wij realiseren puik maatwerk voor iedere aanvraag. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.