Isoleren kapconstructie

Dakkappel in 1 dag
15 jaar garantie
Maatwerk
Zolderverbouwing

Kapconstructie isoleren, comfort creëren

Het isoleren van een kapconstructie verwijst naar het proces van het toevoegen van isolatiemateriaal aan het dak van een gebouw, zoals een huis. Het doel van dakisolatie is om thermische efficiëntie te verbeteren, wat betekent dat het helpt om de temperatuur in het gebouw te reguleren door warmteverlies in de winter te verminderen en overmatige hitte in de zomer buiten te houden.

Bij het isoleren van een kapconstructie wordt isolatiemateriaal aangebracht tussen de dakspanten, bovenop de zoldervloer, of direct onder de dakbedekking, afhankelijk van het specifieke ontwerp van de dakconstructie. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die voor dit doel kunnen worden gebruikt. Wij gebruiken PIR isolatie. Goed uitgevoerde dakisolatie biedt verschillende voordelen, zoals:

Energie-efficiëntie
Het helpt energieverbruik te verminderen doordat de verwarmingskosten in de winter en koelingskosten in de zomer lager zijn.

Comfort
Het zorgt voor een gelijkmatigere temperatuur in het gebouw, waardoor bewoners comfortabeler zijn.

Geluidsisolatie
Het kan ook geluid van buitenaf verminderen.

Bescherming tegen vocht
Dakisolatie kan helpen bij het voorkomen van vochtproblemen en schade aan de dakstructuur.

Het isoleren van de kapconstructie is een belangrijk aspect van het energiezuiniger maken van een gebouw en het verbeteren van het comfort. Het is belangrijk om de juiste isolatiematerialen en methoden te kiezen om de gewenste resultaten te bereiken en te voldoen aan de bouwvoorschriften en normen die in jouw regio van toepassing zijn. Wij helpen u hier graag mee!

Brochure aanvragen

Naam(Vereist)
Geïnteresseerd in een zolderverbouwing?

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden.

Referenties

Veelgestelde vragen

Voor het installeren van een dakkapel heb je in sommige gevallen een vergunning nodig. De specifieke regels voor vergunningsvrij bouwen kunnen variëren van gemeente tot gemeente.

Ja, wij kunnen de volledige vergunningsaanvraag voor jou afhandelen. Onze gespecialiseerde vergunningsafdeling is goed bekend met de procedures bij gemeenten en kan dit proces efficiënt voor je verzorgen.

Wij plaatsen uw dakkapel binnen 1 dag.

Wij bieden standaard een garantie van 10 jaar op de constructie, zoals gebruikelijk in de markt. Bovendien verstrekken wij ook garantie op andere componenten van de dakkapel. De garantieperiodes voor bepaalde onderdelen zijn gebaseerd op de termijnen die door de leveranciers worden gehanteerd. Welke garantieperiodes van toepassing zijn, hangt af van de keuzes die je maakt tijdens het proces.

Ja! Onze dochterorganisatie Zonnepanelen Larenstein levert zonnepanelen. Zie voor meer informatie de website van Zonnepanelen Larenstein.

Staat je vraag er niet tussen? Bezoek onze FAQ pagina of neem contact met ons op.