Keralit vs Trespa dakkapel: welke kies je en waarom?

Je woning verfraaien met een duurzame dakkapel is een fantastische keuze. We krijgen dan ook vaak de vraag: wat is nu het verschil tussen een dakkapel van Trespa® en een dakkapel van Keralit? Wel zo prettig om alle voordelen en verschillen even goed door te nemen. Hoewel ze beide topkwaliteit garanderen, past de één wellicht beter bij je wensenpakket dan de ander. Wij bespreken hier alles wat je moet weten over de Keralit en de Trespa® dakkapel.

Allereerst: wat is wat?

Trespa®
Eén van de meest gebruikte kunststofsoorten voor een dakkapel is de Trespa® variant. Trespa® bestaat uit HPL, wat staat voor ‘High Pressure Laminate’. Het wordt gemaakt uit 70% houtvezels en voor de rest bestaat Trespa® uit duurzaam kunststof. De platen van Trespa® worden onder extreem hoge druk en een hoge temperatuur met hars samengeperst, wat zorgt voor een zeer betrouwbare- en vormvaste constructie.

Keralit®
Een andere veelgebruikte en zeer milieuvriendelijke kunststofsoort is Keralit®. Een variant gemaakt van PVC en hars die authentiek oogt door de klassieke houtlook, maar tóch zeer duurzaam is. Keralit® wordt vervaardigd door middel van een co-extrusieproces waarbij diverse panelen worden samengeperst tot een sterk geheel.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een Trespa® dakkapel?

  • Vormvast (niet buigbaar of breekbaar, mits door een specialist gemonteerd)
  • Vuilafstotend (Trespa® is eenvoudig schoon te houden)
  • Beschikbaar in vrijwel iedere gewenste kleur
  • Verweert niet (bestand tegen de zwaarste stormbuien)
  • Duurzaam (profiteer van een lange levensduur)

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Keralit® dakkapel?

  • Kleurvast (dankzij Uv-bestendige materialen vergaat de kleur niet)
  • Onderhoudsvrij (is bestand tegen verwering en hoeft/kan niet geschilderd te worden)
  • Lange levensduur (gemaakt van duurzaam, recyclebaar materiaal)
  • Milieuvriendelijk (vervanging of reparatie is vrijwel niet nodig dankzij de hoge kwaliteit)
  • Energiezuinig (uitstekende isolatie zorgt voor minder warmteverlies en dus meer energiebesparing)

Wat is de meest voordelige keuze?

Buigen we ons over de prijs voor een Keralit® – of Trespa® dakkapel, dan is er een duidelijk verschil aan te wijzen. Daar Trespa® gemaakt is van HPL, een voordeliger materiaal, is de prijs hier ook naar. Het is dus aanzienlijk goedkoper dan Keralit®. Beide varianten zijn echter volledig duurzaam, milieuvriendelijk en ook nog eens verkrijgbaar in talloze stijlen en kleuren. Over die voordelen hoef je dus niet te twijfelen.

Besparen doe je daarnaast ook met beide soorten. Je hoeft namelijk nooit meer je dakkapel te schilderen én ze isoleren optimaal. Hierdoor heb je niet alleen mazzel met de aanschafprijs, maar profiteer je ook van een langdurige besparing.

Zit er nog verschil in het plaatsen van Trespa® of Keralit®?

Hoewel beide soorten zonder problemen te monteren zijn op je woning, zit er toch nog een klein verschil in de plaatsing van een Trespa®- of Keralit® dakkapel. Bij Keralit® is er namelijk een koppelstuk nodig die de PVC-platen zorgvuldig in elkaar kan klikken. Voor het bevestigen hiervan gebruiken we speciale Keralit® schroeven.

Bij Trespa® worden de panelen meestal bevestigd op een houten- of kunststof frame met schroeven of middels lijm. Wanneer het oppervlak volledig vlak moet zijn, geven we de voorkeur aan lijmen. Er moet hiervoor echter wel voldoende contactoppervlak zijn om de plaat te kunnen dragen. Het is dus belangrijk dat de plaatsing zeer zorgvuldig gebeurt door vakmensen, daar bij een slechte installatie de werkbladen kunnen buigen (of zelfs breken).

Hoe maak je vervolgens de beste keuze?

Kortom, er bestaan een aantal verschillen tussen Trespa® en Keralit® die vooral het materiaal en de manier van plaatsen aanduiden. Toch zijn beide zeer duurzaam en even stijlvol. Het is dus een kwestie van smaak en voorkeur voor materiaal waar je goed over na moet denken. Wij adviseren je hier graag over!

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Kunnen wij je helpen bij het maken van een keuze tussen een Keralit®– of een Trespa® dakkapel? Neem dan gerust contact met ons op. De specialisten van Zolderverbouw Larenstein hebben jouw gloednieuwe dakkapel in 1 dag geplaatst, of je nu kiest voor een Keralit®– of Trespa® model. Stuur ons een bericht of bel naar 030 – 272 06 42 voor meer informatie rondom onze diensten.

Spreekt onze visie u aan?

Vraag een offerte aan

Geen opdracht staat ons tegen, wij realiseren puik maatwerk voor iedere aanvraag. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.