Dakkapel plaatsen

Dakkappel in 1 dag
15 jaar garantie
Maatwerk
Zolderverbouwing

Een dakkapel plaatsen? Dat doen wij in 1 dag!

Wilt u een dakkapel plaatsen? Vergeet dan alle heisa en rommel. Wij stellen u gelijk gerust. Zolderverbouw Larenstein verzorgt het plaatsen van een dakkapel in 1 dag voor u. En al die rommel? Die nemen wij na het afronden van de plaatsing gewoon weer mee. Ook voorafgaand aan de plaatsing ondervindt u geen hinder van ons, want wij stemmen op voorhand alles helder en transparant met u af en treffen alle voorbereidingen in-house.

Al het voorbereidende werk doen wij

Wanneer we al uw wensen hebben doorgenomen en u goed hebben geadviseerd over de mogelijkheden voor uw woning is het tijd voor de voorbereiding op het dakkapel plaatsen. Al dit voorbereidende werk doen wij in onze productiehal en hier merkt u thuis verder niets van. We maken een nauwkeurige tekening en ontwerpen uw dakkapel volledig op maat. Zodra het maatwerk volbracht is en de dakkapel gereed is, kunnen we de dakkapel plaatsen op de met u afgesproken datum.

Geen extra kosten, maar een alles-in-één-prijs-service!

Vanaf het eerste moment dat u contact met ons opneemt weet u waar u aan toe bent. Wij communiceren uw mogelijkheden helder, bieden diverse opties en accessoires aan en bespreken alle prijzen zowel apart als in een totaalplaatje met u. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Daarnaast staat ons team altijd klaar voor vragen. Een heldere alles-in-één-prijs-service!

Check: heeft u een vergunning nodig?

Alvorens u een afspraak maakt voor een adviesgesprek met ons, willen wij u vragen te controleren of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een dakkapel. In veel gevallen heeft u dit niet nodig, maar toch kan dit in sommige gemeenten het geval zijn. Vraag daarom eerst aan uw gemeente of een dakkapel plaatsen mogelijk is. Daarna plannen we graag een adviesgesprek met u in!

Een dakkapel plaatsen met extra opties?

Bij het plaatsen van een dakkapel komen een aantal dingen kijken. Zo heeft u de mogelijkheid om na te denken over of u een houten– of kunststof dakkapel wenst en welke verschillende extra opties u in gedachten heeft. Wij denken graag met u mee om zo de meest ideale omstandigheden op uw zolderruimte te creëren. Denk voor mogelijke opties aan zonwering, houtlook verbindingen, airconditioning, ventilatieroosters, rolluiken, horren en meer.

Hoe verloopt de dag van het dakkapel plaatsen?

De dag dat de dakkapel geplaatst wordt, is voor de meeste mensen een spannende dag. Het personeel van Zolderverbouw Larenstein arriveert rond 7 uur in de ochtend bij u. Rond c.a. 7:30 uur is het dan eindelijk zover: het plaatsen van uw dakkapel kan beginnen! Wij toveren uw zolderkamer om tot een ruime kamer met veel lichtinval.

In eerste instantie beginnen we met de voorbereiding van de dakkapel plaatsen. Wij brengen de benodigde gereedschappen omhoog. Tegelijkertijd zal een collega op de zolderkamer alvast de juiste maten inmeten en aftekenen. Zodra de juiste maten zijn ingemeten en afgetekend, wordt er een klein gat gezaagd om de dakpannen te verwijderen. Zodra alle dakpannen verwijderd zijn wordt het gat voor de dakkapel op maat gemaakt om de dakkapel te kunnen plaatsen.

Omstreeks 9:00 zit de uitgetekende raveling van de dakkapel in de kapconstructie verwerkt. Op dit moment komt de kraan de straat in rijden en kan het hijsen gaan beginnen. In eerste instantie wordt al het vuil en de dakpannen van de zolder naar beneden gehesen. Zodra al het vuil afgevoerd is, kan het hijsen van de dakkapel beginnen.

Om c.a. 12:00 is de dakkapel gemonteerd op de woning en kan de afwerking aan de buitenzijde van het dak beginnen. Zo beginnen wij met het terugplaatsen van de dakpannen boven de dakkapel, zodat de dakpannen netjes aansluiten op het dak van de dakkapel. Daarna wordt het dak netjes schoongemaakt en wordt het lood strak geklopt rond de dakpannen.

Om 13:00 is de buitenzijde netjes waterdicht en wordt de binnenzijde winddicht gemaakt. Zo worden alle kieren afgedicht met purschuim en wordt de binnenzijde van de zolder netjes aangeveegd en schoongemaakt. Omstreeks 13:00/14:00 kunt u genieten van het resultaat en de hoeveelheid extra woonruimte die u er binnen één dag bij hebt gekregen door het plaatsen van een dakkapel. Onze monteur loopt, nadat alle werkzaamheden uitgevoerd zijn, gezamenlijk alles met u door om eventuele vragen van uw kant te beantwoorden. Daarnaast zal hij uitleggen hoe de ramen, rolluiken en eventuele zonwering werken. Vervolgens verlaten wij de opgeruimde zolder en kunt u in alle rust de prachtig vernieuwde ruimte gaan inrichten.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zolderverbouw Larenstein adviseert om bij het plaatsen van een dakkapel de zolder zo leeg mogelijk te maken om ervoor te zorgen dat onze dakkapel-monteurs voldoende ruimte hebben om hun werkzaamheden uit te voeren. De dakkapel monteurs van Zolderverbouw Larenstein gaan altijd zo zorgvuldig mogelijk te werk, maar extra bescherming geeft dubbele zekerheid. Bescherm daarom uw vloer en waardevolle spullen, zodat hier geen beschadigingen op kunnen ontstaan.

Zonder zorgen uw dakkapel plaatsen? Vraag bij ons uw offerte aan!

Een dakkapel plaatsen is vakwerk en wij nemen dat graag zorgeloos uit handen. Vraag snel een offerte aan of neem contact op voor meer informatie. Onze specialisten helpen u graag verder! Onze klant staat ook écht op één.