Lange levensduur met een authentieke uitstraling

Meranti kozijnen zijn een veel gebruikte type hardhouten kozijnen in Nederland. Meranti is een verzamelnaam van allerlei tropische houtsoorten en wordt toegepast in buitenkozijnen, binnenkozijnen, raamkozijnen en wordt zowel tot geschaafd hout als tot multiplex platen verwerkt. Meranti komt veelal voor in rood, maar er zijn veel verschillende kleuren waar uit te kiezen valt.

Hardhouten meranti kozijnen
Meranti houten kozijnen zijn van hardhouten kozijnen en hebben een duurzaamheidsklasse van tussen de 2 en 4. Vaak hoe lager de duurzaamheidsklasse, des te hoger de levensduur.

Levensduur meranti kozijnen
De levensduur van een meranti kozijn ligt tussen de 15 en 25 jaar. De levensduur kan worden verlengd met goed onderhoud (schilderwerk).

Onderhoud van meranti kozijnen
Het onderhouden van houten meranti kozijnen houdt in dat er 1 keer per 5 jaar moet worden geschilderd en geschuurd. Dit is om vocht en rotten van het meranti kozijn tegen te gaan. Zo gaat uw meranti kozijn nog jaren mee.

Altijd een authentieke uitstraling
Meranti kozijnen zijn van hardhout en dat betekent dat u kunt genieten van de meest natuurlijke- en warme uitstraling.

Makkelijk te schilderen
Meranti kozijnen zijn gemaakt van hout en daarom makkelijk te schilderen. Meranti kozijnen gemakkelijker van kleur veranderen dan bij andere kozijnen. Meranti kozijnen zijn in alle kleuren te verven.

Bewerkbaarheid
Meranti Hout is een bewerkbaar materiaal. Er kan worden geboord en beschadigingen kunnen eenvoudig worden gerepareerd.