uw dakkapel binnen 1 dag geplaatst!

De dag dat de dakkapel geplaatst wordt is voor de meeste klanten een spannende dag. Het personeel van Zolderverbouw Larenstein B.V. arriveert rondt 7 uur in de ochtend bij de klant. Rond c.a. 7:30 uur is het dan eindelijk zover ervoor te zorgen dat de donkere zolderkamer omgetoverd wordt tot een ruime kamer met veel lichtinval.

In eerste instantie beginnen de werknemers van Zolderverbouw Larenstein B.V. beneden de dakkapel deels voor te bereiden waar een collega op de zolderkamer alvast de juiste maten inmeet en aftekent. Zodra de juiste maten zijn in gemeten en afgetekend zijn wordt er een klein gat gezaagd om de dakpannen te verwijderen. Zodra alle dakpannen verwijderd zijn wordt het gat voor de dakkapel op maat gemaakt om de dakkapel te kunnen plaatsen.

Omstreeks 9:00 a 10:00 afhankelijk van of er een oude dakkapel afgesloopt moet worden, kan het opbouwen van de dakkapel beginnen. Met uiterste precisie en maatwerk wordt de dakkapel stap voor stap opgebouwd en geplaatst.

Om ca. 12:00 uur is de complete dakkapelconstructie opgebouwd en kan er begonnen worden met de buitenafwerking. Met precisie worden de boei delen en zijwangen op maat gezaagd, zodat de maten perfect aansluiten op uw dakhelling. Nadat de dakkapel vanuit de buitenkant bekleed is en het kozijn geplaatst is wordt het dakbedekking gebrand (bitumen) of gelijmd (EPDM) om ervoor te zorgen dat de constructie volledig waterdicht is.

Omstreeks een uurtje of 16:00 uur kunt u genieten van het resultaat en de hoeveelheid extra woonruimte die u er binnen 1 dag bij gekregen heeft door het plaatsen van een dakkapel. Onze monteur loopt nadat alle werkzaamheden uitgevoerd zijn gezamenlijk alles met u door om eventuele vragen van uw kant te beantwoorden en uit te leggen hoe de ramen, rolluiken en eventuele zonwering werkt. Vervolgens verlaten wij  de opgeruimde zolder en kunt u in alle rust vernieuwde ruimte in gaan richten.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Zolderverbouw Larenstein B.V. adviseert om bij het plaatsen van een dakkapel de zolder zo leeg mogelijk te maken om ervoor te zorgen dat onze dakkapel monteurs voldoende ruimte hebben om hun werkzaamheden uit te voeren. De dakkapel monteurs van Zolderverbouw Larenstein B.V. gaan altijd zo zorgvuldig mogelijk te werk, maar extra bescherming geeft dubbele zekerheid. Bescherm daarom uw vloer en waardevolle spullen zodat hier geen beschadigingen op kunnen ontstaan.